Despre mine si orasul meu

bine ati venit pe blogul meuNu prea stiu de ce-ti scriu. Simt ca am mare nevoie de o prietenie carea sa-i incredintez nimicurile ce mi se intampla. Poate ca-mi scriu chiar mie. – Antoine de Saint Exupery,

Comunitate: Hârşova

Oraşul Hârşova este aşezat în partea de Nord-Vest a judeţului Constanţa, pe malul drept al fluviului Dunărea, la 10 Km de confluenţa Dunării cu braţul Borcea. Distanţa care îl desparte de reşedinţa de judeţ, oraşul Consţanţa, este de 85 Km. Suprafaţa teritoriului este de 10.902 ha. Oraşul are în componenţa sa 2 localităţi, oraşul propriu-zis Hârşova şi satul Vadu-Oii, situat la 10 Km Nord-Vest în imediata apropiere a podului rutier Giurgeni – Vadu Oii.

Schimbările care au avut loc în viaţa politică şi economică a ţării, de după decembrie 1989, au determinat modificări structurale socio-economice de amploare şi asupra oraşului nostru. Prin aplicarea unor politici de dezvoltare adecvate, având în vedere potenţialul de care Hârşova dispune, dorim ca oraşul şi cetăţenii săi să-şi regăsească propria identitate şi locul pe care îl merită pe harta socio-economică a ţării.

poza

Oraşul dispune de o peisagistică unică – „Canaralele Hârşovei” fiind declarate monument al naturii. Sălbăticia peisajului carstic şi abruptul formelor, atrag anual vizitatori şi turişti aflaţi în tranzit.

Alte locuri pitoreşti, ce merită vizitate, sunt punctele fosiliere din Dealul „Baroi” şi „Celea Mare şi Mică” – Hârşova fiind singurul loc din ţară în care ies la zi calcarele jurasic.

Valorificarea izvoarelor de apă termală, finalizarea Muzeului de istorie, Cetatea „Carsium”, Tell-ul, pescuitul, vânătoarea şi peisajul sunt puncte de atracţie pentru turiştii care trec spre litoral dar şi pentru turismul cultural. Materializarea acestora va putea relansa activitatea economică, respectiv comerţul şi turismul, ceea ce va impune oraşul ca un centru cultural, ştiintific modern.


joi, 12 noiembrie 2009

Puterea mintii,puterea afirmatiilor corelata cu credinta adevarata creeaza ,,minuni,,! Am pus ,,minuni,, intre ghilimele deoarece ar trebui sa fie ceva firesc!

Puterea mintii,puterea afirmatiilor corelata cu credinta adevarata creeaza ,,minuni,,! Am pus ,,minuni,, intre ghilimele deoarece ar trebui sa fie ceva firesc!

Doina Dragus a spus :

PREIA CONTROLUL ASUPRA VIETII TALE de Patricia Diane Cota-Robles
noiembrie 2009 http://eraofpeace. org/

Voi aveti capacitatea de a schimba lumea in mod pozitiv. Acesta a fost o perioada a miracolelor si provocarilor, asemanator unui montagne russe. Este ca si cum aceste experiente extreme sunt menite sa trezeasca omenirea, cu o viteza distorsionata. Nu conteaza cat de mult se straduiesc oamenii, prezenta lor, EU SUNT, nu le permite sa se lase in voia motaielii, pentru a se cufunda din nou in somn. Este vremea ca oamenii de pretutindeni sa-si aminteasca cine sunt si de ce se afla pe Pamant, in acest moment promitator. Au loc schimbari importante si, in ciuda aparentelor din lumea exterioara, incepem sa vedem tot mai multe exemple de oameni care se straduiesc sa schimbe lucrurile in mod pozitiv, in toate aspectele vietii lor.Din punct de vedere numerologic, anul 2009 este un an al numarului 11. Unsprezece este o cifra magica, ce reflecta transformarea fizicului in Divin. Numeroasele actiuni ale Luminii, care au avut loc in acest an, ne ofera oportunitati uimitoare de a accesa cele mai inalte niveluri ale constiintei, pe care nu le-am mai experimentat de la caderea din Gratia Divina, in urma cu eoni.

Noiembrie este cea de-a unsprezecea luna din 2009, asa ca suntem binecuvantati cu puternica frecventa numerica 11:11, pe parcursul intregii luni. Pe 11 si 29 noiembrie 2009, vom fi binecuvantati cu frecventa numerica 11:11:11, care va fi un timp incredibil de puternic pentru noi toti.

Indiferent daca ne amintim, sau nu, in mod constient, fiecare dintre noi s-a pregatit, de foarte mult timp, sa asiste la desfasurarea acestor vremuri fara precedent. Cu totii avem abilitati unice, pe care nimeni altcineva de pe aceasta planeta nu le poate avea in acelasi fel. Noi ne-am oferit voluntari sa ajutam la schimbarea a ceea ce este vechi, a tiparelor de comportament invechite, care sunt responsabile de durerea si suferinta pe care o indura omenirea. Acestea sunt supuse atentiei noastre de catre Prezenta noastra EU SUNT, de catre Sinele nostru Divin, fiindca timpul sa ne indeplinim misiunea noastra Divina este ACUM!

Singurul motiv pentru care noi nu am co-creat vieti pline de bucurie, fericire, prosperitate, relatii de iubire, cariere creative si profitabile, o sanatate vibranta, implinire, iluminare si orice alte experiente pozitive este acela ca am uitat ca putem face acest lucru.

Nu numai ca putem crea vietile pe care le visam, dar acesta este si motivul pentru care existam. Noi suntem Copiii lui Dumnezeu si am fost investiti cu darul liberului arbitru. Gandurile si sentimentele noastre au puterea de a crea. Noi dam forma fizica oricarui aspect asupra caruia ne concentram gandurile, cuvintele, actiunile si emotiile. A venit vremea sa ne reamintim acest Adevar Divin si sa alegem, in mod constient, sa cream vietile pe care ni le dorim, in loc sa manifestam fara chibzuiala, prin fricile noastre, experiente nedorite.

Pentru noi a venit vremea sa ne revendicam Dreptul nostru Divin, dobandit prin nastere, si sa ne implinim potentialul Divin. Daca ne asumam responsabilitatea vietii noastre, vom fi exemple vii pentru cei dragi si pentru prietenii nostri. Vom fi catalizatori pozitivi, iar rezultatul eforturilor noastre va fi exponential. Suntem cu totii Unul, iar conform Legii Universale: ?Daca eu evoluez, INTREAGA viata evolueaza odata cu mine?. Fiecare dintre noi poate face o schimbare in bine. Daca ne schimbam viata, vom schimba directia omenirii si a intregii vieti care evolueaza pe aceasta planeta. Sa nu va subestimati niciodata capacitatea de a fi o puternica forta a binelui pe Pamant.

V-ati pregatit de foarte mult timp sa va indepliniti aceasta misiune pe care ati acceptat sa o indepliniti in aceasta viata. Nu numai ca aveti dibacia, talentul, intelepciunea, curajul si puterea de a indeplini aceasta misiune, dar Dumnezeu si intreaga Suita a Cerului sunt pregatiti, asteptand cu nerabdare oportunitatea de a va sprijini. Aceste Fiinte de Lumina dezinteresate sunt acum alaturi de voi. De la nivelurile interioare, ei va calauzesc, va protejeaza si intervin pentru a va ajuta, ori de cate ori le cereti acest lucru. Nu sunteti singuri niciodata. Daca va indoiti vreodata de puterea de a schimba lucrurile in mod pozitiv, in aceasta lume, nu trebuie decat sa va amintiti ca intreaga Suita a Cerului este aici, pentru a va ajuta, atunci cand cereti sprijin.

Atunci cand incepeti sa creati un plan pentru a face schimbari pozitive in viata voastra, primul pas inseamna sa va priviti viata asa cum este ea chiar acum. Pentru a va schimba viata, trebuie sa deveniti constienti de ceea ce exista in prezent. Asadar, acordati-va un timp pentru a va evalua viata ca un observator obiectiv. Acesta nu trebuie sa fie un prilej de mustrari de cuget, de autocritica sau autocondamnare pentru greselile trecutului, abordare care nu ar face altceva decat sa adauge si mai multa energie negativa situatiei prezente. Scopul acestei evaluari este de a va ajuta sa vedeti ce credeti despre viata voastra si ce anume ati vrea sa schimbati. De obicei, oamenii stiu ca vietile lor nu sunt asa cum si-ar dori si pot fi constienti de unele probleme majore, cum ar fi banii si sanatatea, dar, in realitate, ei nu si-au gasit niciodata timp pentru a-si evalua viata in ansamblul ei. Acesta este un pas crucial pentru a face o schimbare pozitiva, prin urmare, acordati-va timp pentru a face un inventar amanuntit al aspectelor vietii voastre.

Pentru a reusi in procesul de transformare a vietii voastre, trebuie sa stabiliti incotro mergeti. Trebuie sa aveti obiective si teluri. Cei mai multi dintre oameni petrec atat de mult timp ingrijorandu- se sau staruind asupra lucrurilor pe care nu le doresc in viata lor, incat nu mai au timp sa stabileasca ce vor cu adevarat. Amintiti-va, tot ceea ce ganditi, tot ce pastrati in minte si toate lucrurile carora le acordati atentie si energie ? le atrageti in viata voastra! De aceea, a venit vremea sa incetati sa va ingrijorati in privinta lucrurilor pe care nu le doriti si sa incepeti sa va concentrati asupra lucrurilor pe care le doriti.

Tiparele de gandire si reactiile emotionale sunt, de obicei, obisnuinte pe care v-ati permis sa le dezvoltati fara prea multa constientizare. Acum, odata ce ati ales sa aduceti schimbarea in viata voastra, nu mai aveti nevoie sa fiti intr-o stare de confuzie, in fiecare zi. In schimb, ati putea sa va controlati gandurile, cuvintele, actiunile si emotiile, in mod deliberat. Asta, pentru ca actioneaza o lege naturala, conform careia atrageti in viata voastra aspectele asupra carora va concentrati atentia si energia. Este pur si simplu logic sa faceti pasii necesari pentru a va elibera de programarea distructiva si a incepe sa va creati o viata de impliniri, fericita, armonioasa, abundenta si plina de pace.

Cei mai multi dintre oameni constientizeaza arareori cand sunt negativi; asadar, le-as recomanda ca, timp de o saptamana, sa tina o evidenta scrisa a fiecarui gand sau emotii negative pe care o experimenteaza (marcand-o printr-un semn). Observati ca am spus FIECARE gand sau emotie negativa. Aici sunt incluse si gandurile marunte, triviale, meschine care va trec prin minte, cum ar fi cele declansate de faptul ca un om care trece prin fata masinii voastre va face sa ganditi ca este un derbedeu, gandul ca serviciul pe care l-ati primit a fost prost facut, credinta ca vanzatoarea de la supermarket este nepriceputa, dezgustul pe care il simtiti fata de voi insiva pentru ca ati mancat prea mult, sau mania generata de faptul ca masina s-a defectat s.a.m.d.


Experienta mea arata ca, pana la sfarsitul saptamanii, chiar si acei oameni considerati pozitivi au cateva pagini de astfel de marcaje, fiind uluiti de cat de des au reactionat negativ si socati de dovezile gandirii lor negative. Asadar, urmatorul pas in decizia noastra de a face o schimbare pozitiva consta in observarea zilnica a reactiilor, timp de o saptamana intreaga. Fiti foarte atenti la gandurile si emotiile voastre si marcati printr-un semn fiecare gand sau sentiment negativ. Nu dati si mai multa putere gandurilor negative, scriindu-le; este de ajuns sa le marcati printr-un semn.

Acesta este un exercitiu foarte valoros, pentru ca arata in mod clar de cate ori, pe parcursul unei singure zile, va modificati energia, fara a realiza, macar, ca faceti acest lucru. Multi oameni se balacesc in sindromul ?bietul de mine?. Ei chiar cred ca sunt oameni de bine, dar toate acele lucruri teribile se tin oricum scai de ei. Acest exercitiu releva credinta ca, desi nu facem lucruri catastrofal de negative, cum ar fi sa agresam alti oameni sau sa jefuim o banca, ne distrugem, incetul cu incetul, cu reactii negative ce par lipsite de importanta.

Odata ce ati incheiat acest exercitiu si recunoasteti ca s-ar putea sa nu va controlati gandurile si emotiile, ci doar le lasati sa se manifeste, puteti trece la urmatorul pas al schimbarii acestor obiceiuri proaste si sa incepeti sa preluati controlul gandurilor, cuvintelor si faptelor voastre.De fiecare data cand faceti efortul de a va programa deliberat sa ganditi constructiv, deveniti mai puternici si, in mod natural, veti avea reactii pozitive. Chiar inainte de a sesiza, tiparul vostru de gandire va deveni pozitiv, in mod automat, inlocuindu-l pe cel negativ, iar voi va veti crea un nou obicei constructiv.

In timp ce parcurgeti acest proces prin care castigati controlul asupra gandurilor si emotiilor voastre, este nevoie sa fiti toleranti si iertatori cu voi insiva. Daca descoperiti ganduri sau emotii negative care se furiseaza in constiinta voastra, trebuie sa va opriti, sa respirati profund, sa va centrati, apoi sa cautati partea pozitiva a situatiei cu care aveti de a face. Nu-i dati si mai multa putere gandirii negative, mustrandu-va sau condamnandu- va pentru ca ati gresit. Lasati sa plece, eliberati acele ganduri/emotii, scaldati-le in fluxul Flacarii Violet a Iertarii si concentrati- va asupra laturii pozitive a situatiei respective, indiferent cat de mica ar fi ponderea acesteia.

Incepeti manifestarea noului vostru obicei de a gandi pozitiv, observand latura pozitiva a fiecarei persoane, conditii sau lucru care va inconjoara. Regula generala atesta ca putem foarte usor sa aratam cu degetul catre alti oameni, dar, cu exceptia rarisima in care cineva este un geniu sau este frumos ca un zeu, rareori observam vreo insusire pozitiva la altii. In acest exercitiu, trebuie sa lasati la o parte modul vostru obisnuit de a cauta ceva bun in fiecare persoana, loc, conditie sau lucru cu care intrati in contact. Uneori, aceasta incercare este o adevarata provocare. Unii oameni pe care ii cunoasteti pot parea atat de inacceptabili, incat singurul lucru pe care il veti putea aprecia in ceea ce ii priveste este culoarea ciorapilor ? dar neaparat trebuie sa gasiti neaparat ceva pozitiv.

Dupa ce veti practica un timp acest exercitiu, veti ajunge sa intelegeti ca, indiferent cat de rele par lucrurile sau cat de imposibila ar parea o persoana, exista o raza de speranta in orice situatie si o raza de lumina in fiecare om. Concentrandu- va atentia, in mod constient, asupra acelei calitati salvatoare, in loc sa dati impuls si putere laturii negative, puteti deturna acea situatie distructiva spre o experienta pozitiva, avand deseori posibilitatea de a-i da un imbold persoanei negative, de care aceasta are nevoie pentru a gasi o cale mai buna de a-si schimba comportamentul. Poate ca pare prea frumos ca sa fie adevarat, dar va asigur ca aceasta este Legea naturala a Atractiei, care actioneaza cu precizia legilor matematicii, muzicii, fizicii sau oricaror alte stiinte.

Urmatorul exercitiu pe care doresc sa vi-l impartasesc este menit sa va ajute sa va reprogramati gandirea, prin afirmatii pozitive. Cei care au folosit afirmatii pozitive au vazut intotdeauna ca acestea lucreaza, dar rareori au inteles exact cum anume. Acum, dupa tot mai multe cercetari, invatam cum se desfasoara procesul.

Prin afirmatii pozitive, putem emite, in mod deliberat, forme-gand constructive, care vor acumula un plus de energie pozitiva si se vor intoarce la noi, aducand cu ele ceea ce afirmam. Diferenta dintre o rugaciune si o afirmatie consta in faptul ca in rugaciune, de obicei, cerem ceva cu smerenie, iar in afirmatie, de fapt, invocam prezenta Divinitatii launtrice si prezenta EU SUNT, pentru a-i cere Luminii Universale sa curga prin noi in mod constructiv, pentru a crea ceva perfect, conform afirmatiei noastre.

Iata un alt motiv foarte important pentru care afirmatiile au efect. Atunci cand facem o afirmatie pozitiva, incepem folosind cuvintele EU SUNT. Aceste doua cuvinte invoca prezenta EU SUNT si ne conecteaza direct cu prezenta omniscienta, omnipotenta, omniprezenta a lui Dumnezeu ? Mama ?Tata, a TOT CEEA CE ESTE. Aceasta Prezenta atotcuprinzatoare a lui Dumnezeu este Sursa Intregii Vieti.

Tot ceea ce exista in Univers este constituit din substanta electronilor de Lumina, care vibreaza cu diferite frecvente, ce au diverse densitati. Cuvintele EU SUNT reflecta Unimea atotcuprinzatoare a intregii Vieti. EU ? reprezinta Alfa, inceputul, SUNT ? reprezinta Omega sau sfarsitul, cuvinte care inseamna Dumnezeul nostru Mama-Tata, Sursa Universala a intregii Vieti, inceputul si sfarsitul a tot ceea ce exista.

Atunci cand invocam Lumina Divina, rostind cuvintele EU SUNT, Lumina raspunde in mod automat. Ea curge prin gandurile, cuvintele, actiunile si emotiile noastre, dand ascultare afirmatiilor noastre.

Afirmatiile sunt menite sa ne reprogrameze gandirea negativa, transformand- o in gandire pozitiva. Cu cat energia este obisnuita sa curga mai mult timp prin creier, urmand un anumit tipar, cu atat ne este mai usor sa mentinem fluxul in acest tipar. De exemplu, daca obisnuim sa avem o atitudine critica, plina de judecati asupra altor oameni, acesta este tiparul pe care l-am dezvoltat, iar energia curge cu mare usurinta prin acest circuit al creierului. Daca vrem sa schimbam acest obicei, trebuie sa incepem, cu constiinciozitate, sa dezvoltam un nou circuit, prin care sa poata curge aceasta energie. Cu cat oprim mai mult fluxul de energie din tiparul negativ, critic, trimitandu-l sa curga printr-un nou tipar, constructiv, cu atat mai repede ne vom schimba obiceiurile proaste.

Atunci cand incepem sa observam raspunsul comportamental, suntem de obicei socati si usor coplesiti, de cat de inradacinate sunt tiparele noastre banale, marginite, iar infrangerea lor pare o corvoada uriasa. Cu toate acestea, odata ce incepeti sa preluati, in mod constient, controlul gandurilor, cuvintelor, actiunilor si emotiilor voastre, schimbarile se vor petrece mult mai repede decat va imaginati. Imediat ce va dezvoltati cu adevarat gandirea pozitiva, tendintele critice, vulgare, limitate, care incoltesc atat de usor in minte, nu vor mai face parte din constiinta voastra.Prin afirmatii pozitive, ne construim noi circuite neuronale, in tiparele de gandire. Iata de ce este important sa va cititi afirmatiile, imediat ce va treziti si chiar inainte de a va culca. Dimineata, exercitiul va deschide curgerea fluxului constructiv al energiei prin creier, conturand atitudinea pe care o veti avea pe parcursul zilei pe care o incepeti.Exercitiul nocturn va va ajuta sa atrageti afirmatiile pozitive in mintea subconstienta; astfel, va puteti reprograma in timpul somnului, precum in procesul de invatare in somn. Cercetarile atesta ca ceea ce gandim seara, inainte de a merge la culcare, ramane in mintea subconstienta, deci e o idee buna sa va concentrati pe ceva pozitiv. Pentru numele lui Dumnezeu, nu va uitati la Stiri, inainte de a merge la culcare!


EU SUNT UN INSTRUMENT AL LUI DUMNEZEU

EU SUNT cel/cea care isi tese darurile, talentele, maiestria, cunoasterea, puterea, curajul, compasiunea si iubirea pe tapiseria Planului Divin destinat Noului Pamant.

EU SUNT cel/cea care raspund Chemarii Inimii mele, EU SUNT Dumnezeu in Actiune.

EU SUNT cel/cea care isi consacra gandurile, cuvintele, sentimentele si faptele binelui, facandu-le sa devina cele mai marete forte ale binelui de pe aceasta planeta.

EU SUNT cel/cea care face o schimbare pozitiva in fiecare zi.

Prin concentrarea atentiei mele, EU SUNT expresia urmatoarelor Adevaruri Divine:

EU SUNT UNUL/UNA cu Intreaga Viata.EU SUNT Iubirea Divina.EU SUNT Abundenta Infinita.

EU SUNT Armonia Fiintei mele Autentice.EU SUNT binecuvantat/ binecuvantata cu o Sanatate perfecta si cu o Tinerete eterna.EU SUNT o prezenta care aduce Pacea.

Actiunile in care ma implic in fiecare zi imi imbunatatesc munca, viata familiei, comunitatii, orasului, tarii si lumii mele.Atingerea mea este vindecatoare. Eu comunic in fiecare zi cu Dumnezeu si cu Alaiul Cerului.

Prin intermediul gandurilor, vorbelor, faptelor si sentimentelor mele EU SUNT cel/cea care transforma aceasta planeta, intr-un Nou Pamant.

Si asa si este!
De pe Newsletter-ul editurii For You

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Meditatie pentru vindecare universala: pentru dureri de cap, depresii si afectiuni ale ficatului

Pentru a te pregati in vederea exercitiilor care urmeaza, aseaza-te confortabil, cu coloana vertebrala dreapta. Aseaza-te la sol in postura lotusului sau jumatate-lotus sau cu picioarele incrucisate in mod natural. La fel de bine, poti sta asezat pe un scaun. Important este sa stai confortabil si sa ai coloana vertebrala dreapta. Nu te sprijini de spatarul scaunului. Orienteaza-ti varful limbii in sus, catre bolta palatului (cerul gurii), clar fara sa o atingi. Contracta-ti usor anusul. Inchide ochii si relaxeaza-te complet.

Cand te simti pregatit, gandeste-te la persoana pe care doresti sa o vindeci. Procesul de vindecare poate avea in vedere orice problema fizica, emotionala, mentala sau spirituala a persoanei respective. Incepe prin a-i spune „Salut” persoanei: „Draga suflet, minte si corp al [numele persoanei], te iubesc. Vrei sa vii si sa te asezi pentru o vreme in abdomenul meu?”

Vizualizeaza sau imagineaza-ti ca aceasta persoana sta confortabil in interiorul abdomenului tau, ca un fel de persoana mai micuta. Ofera-i vindecarea ta vizualizand vindecarea micutei persoane din interiorul abdomenului tau. Daca ai cel de-al treilea ochi deschis, vei vedea pe loc schimbarile care incep sa se produca in interiorul micutei persoane din abdomen. Ofera-i astfel cel putin un minut (de preferinta mai mult) de vindecare acestei persoane. Exemplele care urmeaza iti vor arata amanuntit cum trebuie aplicata Meditatia Universala pentru vindecarea altor persoane.

Vindecarea unei dureri de cap

Daca doresti sa vindeci durerea ele cap a unei persoane, focalizeaza-ti atentia asupra micutei sale copii plasate in interiorul abdomenului tau. Adreseaza-te acestui personaj micut: „Draga suflet, minte si corp [numele persoanei], te iubesc. Stiu ca ai puterea de a te vindeca singur. Te rog sa o faci. Iti multumesc”. Gandeste-te apoi la o raza de lumina in culorile curcubeului care coboara din univers asupra persoanei in cauza, intrand prin crestetul capului sau si coborand pana la talpi. Dinamizeaza procesul de vindecare recitand: „Lumina in culorile curcubeului iti vindeca acum capul. Lumina in culorile curcubeului iti vindeca acum capul. Lumina in culorile curcubeului iti vindeca acum capul. Lumina in culorile curcubeului iti vindeca acum capul”.

Vindecarea unei depresii

Sa presupunem ca un prieten drag este deprimat. Orice depresie se datoreaza unui blocaj la nivelul Centrului Mesajelor. Centrul Mesajelor sau chakra inimii este un centru energetic ele marimea unui pumn localizat in centrul pieptului. El reprezinta cheia dezvoltarii spirituale a omului, si indeosebi a comunicarii sale cu Universul.

Vizualizeaza sau imagineaza-ti Centrul Mesajelor din pieptul micutei persoane (prietenul tau) din abdomenul tau. Aplica o tehnica terapeutica puternica acestui Centru al Mesajelor persoanei din abdomen. De pilda, vizualizeaza o lumina aurie stralucitoare care coboara din univers si patrunde in Centrul Mesajelor persoanei respective. In acelasi timp, recita mantra - sahn giu, sahn giu, sahn giu. Asa se pronunta numerele 3 (san) si 9 (jiu) in limba chineza. Cele doua numere stimuleaza vibratia celulara la nivelul pieptului si al abdomenului inferior. Alternativ, poti recita: „Lumina aurie curge in jos. Lumina aurie curge in fos. Lumina aurie curge in jos. Lumina aurie curge in jos”.
Aplica simultan aceste tehnici vindecatoare timp ele cel putin un minut, pentru a vindeca astfel depresia prietenului tau. Ofera-i acestuia cal mai frecvent astfel ele vindecari, caci iesirea dintr-o depresie poate dura mai multa vreme.

Vindecarea unei actiuni a ficatului

Invoca sufletul, mintea si corpul prietenului tau care sufera de o afectiune a ficatului, cum ar fi hepatita. Vizualizeaza-ti prietenul sub forma unei persoane micute in interiorul abdomenului tau. Concentreaza-te sa vindeci aceasta persoana micuta, rostind urmatoarea cerere ele vindecare: „Draga suflet, minte si corp al celei mai stralucitoare adori verzi din univers, te rog sa vii in abdomenul meu si sa patrunzi in ficatul prietenului meu, pentru a dizolva complet blocajele lui la acest nivel”.

Vizualizeaza apoi ficatul micutei persoane stralucind intr-o lumina verde puternica si vindecandu-se. Simultan, recita plin de compasiune: „Stralucitoare lumina verde, vindeca ficatul lui [numele persoanei]. Stralucitoare lumina verde, vindeca ficatul lui [numele persoanei]. Stralucitoare lumina verde, vindeca ficatul lui [numele persoanei]. Stralucitoare lumina verde, vindeca ficatul lui [numele persoanei]“. Daca ai deschis cel de-al treilea ochi, vei vedea cum celulele ficatului persoanei in cauza reactioneaza la aceasta cerere, incepand sa se vindece.

medicina_sufletului_mintii_si_trupului(Fragment din cartea DR. ZHI GANG SHA – “Medicina Sufletului, Mintii si Trupului” ”). Aceasta carte minunata o puteti cumpara de AICI: http://www.librarie.almeea.com/dr-zhi-gang-sha-medicina-sufletului-mintii-si-trupului/

Spatiul si Timpul in Viziunea lui Immanuel Kant

ca din perioada lor incipienta, cele doua moduri de gandire – filosofia si stiinta– s-au aflat in stransa legatura, gandirea speculativa fiind intotdeauna tributara descoperirilor din domeniul stiintelor naturii.
Astfel, chiar Thales , considerat din punct de vedere cronologic, primul filosof european, isi fondeaza teoria care i-a adus acest statut pe o realitate (demonstrata acum experimental) pe care grecii antici au intuit-o cu mai bine de doua milenii si jumatate in urma : primele forme de viata au aparut in apa, aceasta fiind neincetat si una dintre conditiile esentiale vietii. Pe de alta parte, Pitagora si pitagoricii au avut ca punct de plecare in demersul lor metafizic relatiile matematice si armonice , pe care ei insisi le studiau.
Facand un salt in timp, Kant nu ar fi putut sa-si elaboreze sistemul expus in lucrarile sale, daca nu ar fi existat fizica lui Newton ; cu siguranta ca nici marii filosofi ai secolelor XIX-XX (dintre care F. Nietzche, B. Russell , K. Popper, sau chiar J. P. Sartre) nu ar fi putut scrie asa cum au facut-o daca stiinta ar fi fost retrograda. Insa – idee venita chiar din interiorul « doctrinei » , cum s-ar exprima J. G. Fichte – « filosofia ajunge mereu cu un ceas in urma ».
De-a lungul istoriei , filosofia a propus, stiinta a descris, iar filosofia stiintei a explicat fenomenele si conditiile lor de posibilitate. Poate ca raspunsuri la intrebarea « Cum este posibila viata ? » constitue, de asemenea, una dintre preocuparile primordiale ale stiintei si filosofiei. De asemenea, dintre toate ramurile filosofiei, reflectia despre spatiu si timp este cel mai strans legata de natura teoriei fizice.
Ma voi opri, asa cum preconizeaza si titlul eseului , asupra problematicii spatiu-timp, privita din perspectiva filosofului Immanuel Kant.
Primul pas facut spre o filosofie critica a fost « Disertatia Inaugurala » . In aceasta lucrare, Kant expune pentru prima data conceptia sa referitoare la spatiu si timp, conform careia putem avea o cunoastere a priori a spatiului si a timpului numai pentru ca ele sunt forme impuse de propriile noastre minti asupra experientei.
O relatare mult mai vasta se regaseste in « Critica ratiunii pure ». In partea intai a « Teoriei transcendentale a elementelor » , denumita « Estetica transcendentala », Kant expune in prima sectiune conceptiile despre spatiu, pentru ca in cea de-a doua sectiune sa vorbeasca despre timp. Dar, inainte de a relata convingerile filosofului asupra celor doua notiuni, este necesara intelegerea terminologiei folosite de catre autor. De aceea voi trece in vedere, prezentand foarte succint, cateva dintre ideile de baza ale filosofiei kantiene.
« Estetica trancendentala » face referire la cunoasterea senzoriala. Marele merit al lui Kant este, pe linie gnoseologica, acela de a fi separat cu strictete sensibilitatea de intelect, spre deosebire de empiristii senzualisti englezi.
Potrivit lui Kant, Estetica sa reprezinta o izolare a sensibilitatii de intelect. Ea are in acelasi timp si un caracter transcendental, adica desemneaza cunosterea ce se ocupa nu de obiecte, ci de modul in care noi ajungem la cunosterea acestor obiecte, deci o raportare nu la esenta, ci la fenomen. De asemenea, o cunostinta transcendentala tine fie de sensibilitate, fie de intelect.
Rezulta din toate acestea ca transcendentalul e parte a domeniului cunoasterii, deci al subiectivitatii, si nu al obiectivitaii.
Noutatea adusa de filosof acestei conceptii consta in faptul ca transcendentalul presupune un mod de cunoastere a priori, deci inainte de confruntarea subiectului cu obiectul.
Un alt concept specific filosofiei kantiene este intuitia. Acesteia ii este atribuit rolul de a realiza o legatura directa, nemijlocita intre cunoastere si obiectele cunoasterii. Pentru ca aceasta sa isi indeplineasca rolul avem nevoie de un obiect al cunoasterii care sa ne afecteze simtirea indiferent in ce mod.
Intervine aici un nou concept ce isi cere definitia si anume sensibilitatea, sau altfel spus, capacitatea de a primi reprezentari prin modul in care suntem afectati de obiecte. Acest efect pe care obiectul il savarseste asupra sensibilitatii va purta numele de senzatie (obiectul este ceea ce ne produce senzatii).
Prin referirea ei la o anumita senzatie, intuitia capata caracter empiric, iar obiectul nedeterminat al acestei intuitii empirice se numeste fenomen. In calitatea sa de obiect, fenomenul are doua componente: materie-corespunzatoare senzatiei si data a posteriori- si forma-adica modul de organizare a diversitatii senzoriale in cadrul sensibilitatii, data a priori.
Kant considera ca exista reprezentari sau intuitii pure , independente de orice senzatie, altfel spus ca exista forme pure ale sensibilitatii, independente de materie, deci si de prezenta obiectului cunoasterii. Aceste forme pure a priori ale sensibilitatii sunt spatiul si timpul.
Ce este spatiul ? In general, raspunsurile privitoare la aceasta intrebare sunt nemultumitoare (exemplu : o substanta), mergand uneori pana la autoironie : « un nimic cu trei dimensiuni » (Spencer).
Spatiul este un mediu omogen si infinit in care sunt situate obiectele sensibile . El aminteste de una dintre calitatile prime ale substantei si anume intinderea sau extensiunea. Dar, distinctia dintre cele doua dimensiuni este clar evidenta : spatiul are trei dimensiuni, intinderea doar doua ; aceasta din urma este o suprafata, in timp ce spatiul este un volum. Kant considera spatiul ca fapt de intuitie indivizibila, pe cand intuitia corespunde unei suprafete materiale infinit divizibile. Notiunea de spatiu este asadar o notiune cantitativa, care nu poate fi inteleasa pe plan intelectual. Contrar acestuia intinderea este masurabila si se desfasoara cu exactitate prin raportul dintre obiecte.

Faceți căutări pe acest blog

Persoane interesate